Koolitus “Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus”
18. dets. 2015
Tartumaa
Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303
Tartumaa
TOOTMISHÜGIEEN JA SANITATSIOONI KORRALDUS
Maht: 7 akadeemilist tundi
Toimumisaeg ja -koht: reede, 18.12.2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, tehnikamaja, ruum 305
Õppeteenustasu: 59 EUR (sisaldab õppetööd, õppematerjali, lõunapausi, tõendit)
Käsitletavad teemad:
– tootmishügieen kui ettevõtte strateegia;
– olulisemad toidupatogeenid ja nende seos ettevõtte tootmishügieeniga;
– monocytogenes tootmishügieeni mõjutava faktorina ning probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused;
– toidu saastumine k.a ristsaastumine ja selle vältimise võimalused;
– tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga;
– hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga;
– toidupatogeenidest ja riknemist põhjustavast mikrofloorast koosnevate biokilede teke, avastamine ja likvideerimine;
– käitlemisettevõtte sanitatsiooni (puhastamine, pesemine, desinfitseerimine) põhimõtted ja korraldus.
Õppejõud:
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Ajakava:
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 11.40 paus
11.40 – 13.10 õppetöö
13.10 – 13.40 kohvipaus
13.40 – 15.10 õppetöö
15.10 – 15.15 paus
15.15 – 16.00 õppetöö
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275; 731 3175; 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/