Muna ja munatoodete ohutus ja kvaliteet (veebipõhine koolitus)
25. aug. 2023 10:00 - 15:15
TasutaTäpsem info ja registreerumine SIIT
Terje Eliase koolitus annab ülevaate muna ja munatoodete ohutusest ja kvaliteedist, olulisematest patogeenidest ning keemilistest ohtudest.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Munadega seonduvad patogeenid;
- Patogeenide munadesse edasikandumise mehhanismid;
- Munade ja munatoodete analüüsimeetodid;
- Muna kvaliteedi määramine;
- Muna struktuur;
- Muna värskuse mõõtmine ja säilivusaeg;
- Kanamunade kvaliteediklassid;
- Munakanade pidamissüsteemide mõju munade ohutusele ja kvaliteedile;
- Munade puhastamise üldpõhimõtted;
- Munade pakendamine tagamaks ohutust ja kvaliteeti;
- Munade töötlemine.
Täienduskoolitusest võivad osa võtta:
- põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
- põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
- toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
- põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
- isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
- põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!
PS. Selle programmi raames ei toetata tegevusi kalandustoodete tootmise ja töötlemise valdkonnas, kuna kalandus- ja vesiviljelustooteid ei loeta põllumajandustooteks ning nendega seotud tegevusi toetatakse Euroopa kalandusfondi raames.
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1
51006 Tartu,
tel 731 3275
e-post: avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/