Tasakaalustatud toitumise konverents
8. juuni 2016
Tasakaalustatud toitumise konverents
8.juuni 2016 hotellis Euroopa
Kestvus: 4h 15min (5,6 akadeemilist tundi)
Päevakava*:
Moderaator: Sirje Potisepp
9:30 – 10:00 Registreerumine ja hommikukohv
I sessioon: Toitumisest
10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator
10:10 – 10:40 Mida me sööme? Rahvastiku toitumise uuringu alusel – Eha Nurk, PhD, Tervise Arengu Instituudi seire ja hindamise osakonna juhataja
10:40 – 11:10 Toiduallergia – hirmud ja tegelikkus (Allergofood projekti näitel) – Svetlana Sergejeva, Põhja-Eesti Regionaalhaigla allergoloog
11:10 – 11:40 Uued toitumissoovitused Eestis – Tagli Pitsi, Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna ekspert
11:40 – 12:10 Toitumine ja stress – Inga Villa, Tartu Ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi tervise edendamise lektor, dr. med. (arstiteadus)
12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte
12:15 Lõuna
II sessioon: Toidust
13:00 – 13:35 Täistera – täisväärtuslik eine – Tiina Rühka, toiduainete tehnoloogia spetsialist
13:35 – 14:10 Pudelivee tarbimisest – Kristi Vahur, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Biomeditsiini ja tervisekaitse lektor
14:10 – 14:45 Normaalne söömine – Mihkel Zilmer, Tartu ülikooli meditsiinidoktor, professor
14:45 – 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte
Toimumiskoht: hotell Euroopa konverentsikeskus (Paadi 5, Tallinn).
Info on kättesaadav ka Toiduliidu kodulehel: www.toiduliit.ee