Tasakaalustatud toitumise konverents
14. juuni 2017
Päevakava:
Moderaator: Sirje Potisepp
9:30 – 10:00 Registreerumine ja hommikukohv
I sessioon: Toitumisest
10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator
10:10 – 10:40 Uuring tervislikust toitumisest ja toiduainete kvaliteedist.
Kalev Petti, uuringufirma Faktum – Ariko uuringute juht
10:40 – 11:10 – Kuidas pere sissetulek mõjutab toiduvalikuid? Rahvastiku toitumise uuringu alusel
Eha Nurk, Tervise Arengu Instituudi seire ja hindamise osakonna juhataja
11:10 – 11:40 Tasakaalustatud toitumine vahetustega töö korral
Mai Maser, Tartu Ülikooli emeriitdotsent
11:40 – 12:10 Kogemuslugu: Toiduallergiast ja toidutalumatusest
Tiia Voor, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku lastearst
12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte
12:15 Lõuna
II sessioon: Toidust
13:00 – 13:35 Piimast – ausalt
Merike Henno, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, söötmise osakonna laborijuhataja, vanemteadur
13:35 – 14:10 Laste toitumisest lastearsti pilgu läbi
Ülle Einberg, Tallinna Lastehaigla endokrinoloog, pediaater, Eesti Lastearstide Seltsi juhataja
14:10 – 14:50 Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel
Ruta Kallaspoolik, Farmi Piimatööstus AS turundusjuht suhkru vähendamisest
Sille Villem, HKScan Estonia AS tootearendusjuht soola vähendamisest
14:45 – 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte
Registreerimine lingil: https://goo.gl/forms/9bRKmgh71mwgle6Y2
Lisainfo: inge@toiduliit.ee, telefon +3726484621