Toidu säilitamisnõuete määramine
29. sept. 2017
Autoga koolitusele saabujatele – parkida saab maaülikooli spordihoone parklas või tehnikamaja tornühiselamupoolses parklas. NB! Jälgige parkimist korraldavaid märke
Toimumise ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 paus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Õppekeel: eesti keel
Õppejõud: Mati Roasto, professor, dr (vet-med) toiduhügieeni osakonna juhataja
Hinnainfo
Tegevust finantseeritakse
Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi.
Sihtrühm
Täienduskoolitusest võib osa võtta põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja.
Eesmärk
Osata teostada toidu kestvuskatseid ning tunda toidu säilimisaegade määramise aluseid.
Õpingute alustamise tingimused
Kuulumine sihtrühma
Sisu
Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine;
Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus;
Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid;
Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid;
"Kõlblik kuni" või "Parim enne";
Toidu riknemise viisid;
Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid;
Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid;
Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed;
Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad;
Toidu säilimisaja pikendamise võimalused.
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt 10
Registreerumise tähtaeg 20.09.2017 EELREGISTREERUMINE ON VAJALIK !
Info ja registreerumine Eesti Maaülikooli avatud ülikooli kodulehel: http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/piptoit/