Toidu tarneahela ettevõtete riskijuhtimise infopäev 2024
25. oktoober 10:00 - 17:00
TasutaEelregistreerimine avatakse orienteeruvalt kuu aega enne ürituse toimumist.
Riski- ja kriisijuhtimise teabeürituse eesmärgiks on pakkuda toidu varustuskindlust tagavate ettevõtete juhtidele platvorm teadmiste ja parimate tavade jagamiseks, ettevõtet potentsiaalselt mõjutada võivate riskide tuvastamiseks, hindamiseks ja maandamiseks. Üritus sisaldab ettekandeid, paneeldiskussioone ja juhtumiuuringuid, mis keskenduvad riski- ja kriisijuhtimisstrateegiatele, sealhulgas situatsiooniplaanidele ja reageerimisprotseduuridele. Osalejad õpivad tundma uusimaid tööriistu ja tehnikaid, mida kasutatakse riskijuhtimisel, samuti võimalusi, kuidas parandada oma ettevõtte suutlikkust ootamatute kriisidega toime tulla. Üritus annab osalejatele võimaluse luua võrgustikke ja suhelda teiste sama valdkonna juhtidega saades parem ülevaade riski- ja kriisijuhtimise valdkonna uutest suundumustest ja väljakutsetest.
Põhieesmärk on tugevdada toiduga tagatuse varustuskindlust Eestis.
Ajakava:
09:30-10:00 Hommikukohv suupistega, registreerimine
10:00 – 10:05 Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsleri/ministri avasõnad
10:05 – 10:45 „Sisejulgeoleku ohud“. Kaitsepolitsei, Jaan Riima
10:45 – 11:15 Riigi kaitsetegevuse kava avalik versioon ettevõtjatele „Millega tuleb arvestada?“. Riigikantselei, Lea Vainult
11:15 – 11:30 Kohvipaus
11:30 – 12:00 „Millised on elektri ja vedelkütuse varustuskindluse riskid ja ettevõtja poolsed maandamismeetmed“. Kliimaministeerium, Kristel Siimann.
12:00 – 12:30 „Ülevaade küberrünnakute valdkonnast Eestis ja millega ettevõtja võiks arvestada“. Riigi Infosüsteemide Amet, Raimo Peterson
12:30 – 13:15 „Business continuity and resilience during emergency conditions“. Timo Hellenberg, CEO and founder of Hellenberg International Ltd and CEO of Hellenberg HK Limited.
13:15 – 14:00 Lõuna
14:00 – 14:45 „Experience in public-private partnerships in ensuring food supply chain crisis preparedness in Sweden“. Annelie Lundin Zumpe, crises management officer from Livsmedelsverket – Swedish Food Agency.
14:45 – 15:15 – „Toidutootmise riskide maandamine tarneahelas“. Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi Põllumajanduspoliitika osakonna juhataja Kristel Maidre
15:15 – 15:30 Kohvipaus
15:30 – 16:45 – Paneelarutelu „Mida on tehtud ning millise oleksid ettevõtjatele „madalal rippuvad õunad“, millega riske maandada”?
16:45-16:50 Lõppsõna/kokkuvõte
*korraldaja võib vajadusel teha päevakavas muudatusi
Ettekanded sünkroontõlgitakse kogu päeva vältel vastavalt inglise keelest eesti keelde või eesti keelest inglise keelde.
Lisainfo:
Anna Marie Reimann
annamarie.reimann@metk.agri.ee
+372 5802 6888