
XIX Toiduainetööstuse Aastakonverents 2025: Kuidas säilitada konkurentsivõime?
23. aprill 10:00 - 17:00
45€
Osalemiseks täida registreerumisvorm (hiljemalt 14. aprill kl 12.00).
Toidutööstuse aastakonverents on pikaaegse traditsiooniga suurim ja töötlejatelt kõrgelt hinnatud ja oodatud üritus, mis hõlmab kogu toidutarneahela ulatust – alates tootvatest ettevõtetest kuni lõpptarbijateni. Konverentsi eesmärk on tutvustada osalejatele majanduslikke ja toidusektoriga seotud arengusuundi, andes neile vajalikud teadmised konkurentsis püsimiseks nii globaalses turukeskkonnas kui koduturul. Toidutööstuse Aastakonverents 2025 eesmärk on pakkuda põhjalikku ülevaadet sektori hetkeseisust ja tulevikuprognoosidest. Konverentsi peateema keskendub toiduainetööstuse ja majanduskeskkonna vastastikusele mõjule ning sektorit mõjutavatele teguritele. Täiendava väärtusena ja meedia tähelepanu suurendamiseks toimub konverentsi raames tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2025” võitjate autasustamine kaasates Eesti Vabariigi Presidendi kantselei esindajana pr Sirje Karist ning Regionaal- ja põllumajandusministri.
Ajakava (soovi korral lae alla: ETL_AK2025_A4-21):
9.00 – 10.00 | Registreerimine, hommikukohv |
10.00 – 10.05 | Sissejuhatus – Sirje Potisepp (Toiduliidu juhataja) |
10.05 – 10.15 | Pöördumine – Veljo Ipits (Toiduliidu volikogu esimees) |
I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND | |
Moderaator: Sirje Potisepp | |
10.15 – 11.00 | Eesti toiduainetööstus rahvusvahelises võrdluses – Raul Eamets (majandusteadlane) |
11.00 – 11.30 | Teooria ja praktika – kuidas efektiivsust saavutada? – Joosep Sõnajalg (Relex Solutions kliendikogemuse juht), Martin Küüsmaa (Maag Food AS äriarenduse, planeerimise, kvaliteedi ja keskkonna direktor) |
11.30 – 11.55 | Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa – Alo Süvari (Scanola Baltic AS müügidirektor) |
11.55 – 12.00 | I sessiooni kokkuvõte |
12.00 – 12.55 | Lõuna, fuajees toodete degusteerimised |
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID | |
Moderaator: Sirje Potisepp | |
13.00 – 14.10 | “Eesti Parim Toiduaine 2025” väljakuulutamine, võitjate autasustamine Tseremoonial osaleb regionaalminister ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis |
14.10 – 14.40 | Inimese tarbimispsühholoogiast – Ivar Soone (majandusteadlane ja käitumispsühholoog) |
14.40 – 15.00 | Tervislik paus, toodete degusteerimine |
15.00 – 15.30 | Kuidas peatada Eesti rahvusvahelise konkurentsivõime langus? – Peeter Raudsepp (Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor) |
15.30 – 16.30 | Diskussioonivoor: Kelle asi on Eesti toidutööstuse konkurentsivõime? Moderaator: Katre Kõvask – Aasta Tööstur 2024 Osalejad: Ahti Kuningas (MKM kantsler), Jaanus Vihand (A.Le Coq), Anne Mere (Fazer Baltic), Ragnar Kõiv (Eesti Pagar) |
16.30 – 16.45 | Lõppsõna ja kokkuvõte |
Järgneb EPT vastuvõtt banketisaalis |
* korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
Osalustasu: 45 EUR + km, v.a. personaalselt tasuta kutsutud.
Konverents viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ ehk AKIS raames.
Lisainfo:
Liina Laineveer
+3726484621
www.toiduliit.ee