Toiduhügieeni keskastme koolitus
18. nov. 2015
Tartumaa
Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303
Tartumaa
TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS
Õpiväljund:koolituse läbinu omandab põhiteadmised toiduhügieeni baaskoolituse läbiviimiseks oma ettevõttes
Maht 24 akadeemilist tundi (3 koolituspäeva)
Toimumisaeg ja -koht: 18.-20. november 2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu
18.11 – I koolituspäev Tootmishügieen (professor Mati Roasto)
Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga
Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga
Toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine
Käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine
Biokilede teke, avastamine ja likvideerimine
Listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused
Kahjuritõrje, jäätmekäitlus
19.11 – II koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (lektor Katrin Laikoja)
Toidualastest õigusaktidest
Keemilised ohud toidus
Füüsikalised ohud toidus
Enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid
Toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000
Ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted
Kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel
Toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine
20.11 – III koolituspäev Toiduhügieen (lektor Katrin Laikoja)
Toiduhügieeni põhimõtted
Toidu bioloogiline saastumine
Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll
Isikliku hügieeni nõuded
Hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine
Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.
Osalejatele väljastatakse tunnistus.
Õppejõud:
Mati Roasto, professor, EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Katrin Laikoja, mag (tehn), EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna lektor
Ajakava
18. november
19. ja 20. november
09.30 – 11.00
õppetöö
09.00 – 10.30
11.00 – 11.15
kohvipaus
10.30 – 10.45
11.15 – 12.45
õppetöö
10.45 – 12.15
12.45 – 13.15
lõunapaus
12.15 – 12.45
13.15 – 14.45
õppetöö
12.45 – 14.15
14.45 – 15.00
paus
14.15 – 14.30
15.00 – 16.30
õppetöö
14.30 – 16.00
Kursuse maksumus: 159 EUR/ osaleja.
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna, millest tagastatakse vastavalt tulumaksuseadusele 21% (§ 26, lg. 2).
NB! Koolitus toimub, kui grupis on vähemalt 15 inimest.
Info ja registreerimine tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/