Toiduhügieeni koolitus
21. veebr. 2013
Valgamaa
Valga Maavalitsus väike saal (Valga, kesk 12)
Valgamaa
TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS
Registreeruda www.toretto.ee või telefonil +372 527 1907 või aile@toretto.ee
Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.
Toiduhügieeni koolitused toimuvad:
21. veebruar 2013, kell 09.00-14.00, Valga Maavalitsus väike saal (Valga, kesk 12)
21. märts 2013, kell 09.00-14.00, Tartu
04. mai 2013, kell 09.00-14.00, Tartu NB! Laupäev
25. mai 2013, kell 09.00-14.00, Valga NB! Laupäev
31. mai 2013, kell 09.00-14.00, Tartu
12. juuni 2013, kell 09.00-14.00, Tartu
Maksumus 20€+km. Hind sisaldab 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd, koolitusmaterjale ja kohvpause. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat.
Varajane registreerija: Registreerides ennast 5 päeva enne koolitust, soodustus 7%.
Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.
Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse läbimine on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.
Käsitletavad teemad:
- Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
- Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
- Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
- Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
- Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
- Ristsaastumine ja selle vältimine
- Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Puhastamine ja desinfitseerimine
- Kahjuritõrje
- Isiklik hügieen
- Enesekontrolli põhimõtted
- Toitu käsitlevad õigusaktid
- Toitu käsitleva töötaja vastutus
Ajakava:
09.00- 10.30 õppetöö
10.30- 10.45 paus
10.45- 12.15 õppetöö
12.15- 12.30 paus
12.30- 14.00 õppetöö
- Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
- Õppekavale on väljastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusluba nr 6664HTM. Selle alusel on osalejal võimalik taotleda eraisiku tuludeklaratsiooni täites tagasi 21 % koolituse maksumusest.
- Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.