Toiduohutuse konverents “Petuskeemid toidulaual – kuidas tagada toidu autentsus?”
26. sept. 2019
9:30-10:00 Registreerimine ja hommikukohv
10:00-10:10 Avasõnad
Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht, moderaator
I sessioon: Toiduohutuspoliitikad – võimalused ja väljakutsed
10:10-10:40 Toidu arengusuunad Euroopa Liidus ja Eestis
Toomas Kevvai, Maaelumisteeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler
10:40-11:40 Toidu pettuse ja võltsimise olemus – olukorrast maailmas ja Euroopa Liidus
Eva Siegener, Euroopa Komisjoni toidupettustega tegelev üksus
11:40- 12:15 Analüütiline võimekus toidu pettuse ja võltsimise tuvastamiseks
Annikki Welling, Soome Toiduameti Laboratooriumi keemia osakonna juht
12:15- 12:30 Analüütiline võimekus toidu pettuse ja võltsimise tuvastamiseks Eestis
Heli Reinet, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi direktori asetäitja toiduohutuse alal
12:30- 12:45 Küsimused, vastused, diskussioon
12:45- 13:30 Lõuna
II sessioon: Toidu pettuse ja võltsimise ennetamine ja vältimine- võimalused ja väljakutsed
13:30- 13:55 Toidu pettus ja võltsimine kui tahtlik või tahtmatu tegevus
Kristel Kuklase, Veterinaar-ja Toiduameti jurist
13:55- 14:15 Toidu pettuse ja võltsimise avastamist toetavad tegevused
Maris Raudsepp, Põllumajandusameti taimekaitse ja väetise osakonna juhataja
14:15- 14:35 Toidu pettus ja võltsimine kui maksupettus, majanduskuritegu
Maksu- ja Tolliamet. Esineja kinnitamisel.
14:35- 14:55 Toidu pettus ja võltsimine kui oht inimese tervisele
Terviseamet. Esineja kinnitamisel.
14:55- 15:10 Küsimused, vastused, diskussioon
15:10-15:30 Energiapaus
III sessioon: Kommunikatsioon ja koostöö toidutarneahelas- võimalused ja väljakutsed
15:30- 15:55 Toidu pettus ja võltsimine standarditel põhinevates toiduohutuse juhtimissüsteemides
Reet Ruuto, Bureau Veritas Estonia, juhtaudiitor
15:55-16:25 Toidu pettus ja võltsimine toidutarneahelas- usalda aga kontrolli
Eesti Toiduainetööstuse Liidu liikmed. Esinejad kinnitamisel.
16:25- 16:40 Tarbija ootused ja kommunikatsioon
Sirli Rosenvald, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse sensoorika suunajuht
16:40- 16:55 Küsimused, vastused, diskussioon
16:55-17:00 Konverentsi kokkuvõte ja lõpetamine
Korraldajal on õigus teha kavas muudatusi.
Sihtrühm: Oodatud on kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud: põllumajandustootjad, toidukäitlejad, valdkonna organisatsioonide esindajad, teadlased, ametnikud jne
Registreerimine: konverents2019.toiduteave.ee
Osavõtutasu: Konverentsil osalemine on tasuta
Lisainfo: info@toiduteave.ee või Heneli Lamp (Eesti Toiduainetööstuse Liit, tel 52 76 399, henelilamp@gmail.com )