Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toiduvaldkonna väiketootjate õppereis Järvamaale ja Lääne-Virumaale

21. oktoober 08:30 - 19:00

Free

Õppereisi grupp on täis!

 

Sündmuse eesmärgiks on tutvustada väikesemahulist toidutootmist, et julgustada ja inspireerida, luua uusi kontakte ning vahetada kogemusi.

Õppereis on suunatud põllumajandustootjatele ja toidu väiketootjatele.

 

AJAKAVA (natukene täpsustub, kuna lisandub üks ettevõte, kuid algus- ja lõpuajad jäävad samaks):

Bussi väljumisajad:

8.30 Tartu Lõunakeskuse parkla, 9.15 Puhu-Rist, 9.45 Mäo.

Külastatavad ettevõtted:

Nöösker mõdukoda (Roosna-Alliku, Järvamaa). Etevõtte tutvustus ja toodete degusteerimine.

SirLoin OÜ lihatööstus (Metsla küla, Järvamaa), kuid lisaks info ka Kikerikii mahekanakasvatusest Äntu mõisas. Ettevõtte tutvustus ja toodete degusteerimine.

Moe piiritusetööstuse muuseum-külastuskeskus (Moe, Lääne-Virumaa). Ringkäik, toodete degusteerimine ja lõuna.

Vinkymon OÜ – ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamine ning töötlemine. Ettevõtte tutvustus ja toodete degusteerimine.

Bussi tagasijõudmise ajad:

17.45 Mäo, 18.15 Puhu-Rist, 19.00 Tartu Lõunakeskuse parkla.

*korraldajal on õigus teha muudatusi seminari ajakavas

Lektorite lühitutvustus, ekspertiis, kvalifikatsioon

Ettevõtteid tutvustavad ettevõtete juhid või esindajad.

Nöösker on Eesti ja tegelikult kogu lähipiirkonna esimene modernne mõdukoda. Mõdu on aastatuhandete pikkuse ajalooga meest, veest ja pärmist kääritatud alkohoolne jook, mis on veini kangusega ja põnevate erinevate maitsetega.

  • SirLoin OÜ – lihatööstus ja kodulindude tapamaja. Ettevõtet tutvustab Lauri Bobrovski.
    Ettevõtte moto veebilehelt: Muudame kodumaise liha väärt toodeteks.

Lihatoodete valmistamise teenust on ettevõte pakkunud alates 2017. aastast, kuid 2024. aasta alguses avasid kaasaegse tapamaja ja lihatööstuse Metsla külas Järvamaal, kus pakume jahimeestele ja loomakasvatajatele kodulindude tapamaja ning uluki- ja koduloomade liha töötlemise teenust. Lisaks annab Lauri ülevaate ka mahekanakasvatusest Äntu mõisas.

Muuseum-külastukeskuse ringkäigul tutvustatakse piiritusetööstuse ajalugu ning tänapäevast tootmist MOE Distillery ja MUDDIS Õllevabrikus, lisaks toimub toodete degusteerimine.

  • Vinkymon OÜ. Ettevõtet tutvustab Rando Vink (tegevjuht) või Maila Vink (tootejuht).
    Eestimaiste supertoidu-ainete ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamine ning töötlemine.
    https://www.vinkymon.ee/

Vinkymon OÜ on perefirma, mis asutati 2012. aastal. Ettevõte on spetsialiseerunud eestimaiste supertoiduainete ebaküdoonia ja küüslaugu kasutamisele ja töötlemisele. Enamus tööprotsessidest toimub käsitsi, pakkudes kõrget, algusest lõpuni kontrollitud kvaliteeti.

 

Üritus viiakse läbi „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames.

 

Lisainfo:

Reve Lambur
reve.lambur@metk.agri.ee
+372 529 8009

MAK_logo